Registreer als artiest

Uw naam*
Artiestennaam/Band naam*
E-mail*

Boek je afspraak

Boek je afspraak om samen jouw gratis webshop op te zetten. Dit duurt ongeveer een half uurtje waarin we kennis maken en samen de setup doorlopen.

Zelf registreren?

Registration

Email*

Store Name*

https://clubmerch.be/store/[your_store]

Link naar sociale media*

BTW-nummer

Straat + huisnummer

Gemeente/stad + postcode

Password*

Confirm Password*

* Agree  Terms & Conditions

Marthe met haar favoriete merch, gekregen van Robin

Club Merch uitgelegd in 6 eenvoudig stappen

1) Ons platform

Met Club Merch bieden we (Marthe en Robin) aan jou, de muziekartiest, een gratis platform aan om gemakkelijk je merchandise te kunnen verkopen aan je fans. 

2) Bestelling

Van zodra je bewonderaar bij jou een bestelling heeft geplaatst krijgt de fan meteen ook een bevestigingsmail.

3) Bedrukking

Het bedrukken duurt twee tot maximaal zeven werkdagen.

4) Verzending

Nadat de merchandise is bedrukt wordt deze verzonden naar je fan. Ook van deze verzending ontvangt de fan terug een bevestiging per mail.

5) Jouw dashboard

Als artiest kan je op je dashboard in realtime zien hoeveel verschillende stuks je reeds verkocht hebt en hoeveel geld je daarmee hebt verdiend. 

6) Uitbetaling winst

Je winst wordt telkens aan het begin van elke maand uitbetaald. Alle info hierover, alsook de facturen in PDF en andere handige formaten vind je terug  op je dashboard.

FAQ - artiesten

Starten met verkopen van merch?

Een account kan je aanmaken via deze link. Dit is volledig gratis en bedoelt om artiesten en muziekorganisaties te helpen en te steunen.

Merchandise zorgt voor een mooi extra inkomen als artiest. Daarnaast zijn je fans ook een levend reclamebord voor je maar ook voor de fan zit er een voordeel. Je geeft ze namelijk een reden om te connecteren met elkaar. Hoe minder gekend de band hoe beter twee wildvreemde met de dezelfde bandshirt zullen connecteren.

Jij als artiest ontwerpt de merch en promoot deze. Wij regelen de bedrukking, verzending en administratie samen met onze leveranciers. U wordt maandelijks uitbetaald voor het aantal verkocht stuks.

Je inkomen via Club Merch hangt af van hoeveel je verkoopt. De prijzen vind je terug op de homepagina.

We zijn volop bezig met het aanbod uit te breiden en zullen je dan ook via mail op de hoogte houden van ons nieuw aanbod. 

Account instellingen

Je hebt een account nodig om merchandise te kunnen verkopen. Voor een product te kopen heb je geen account nodig.

Om er zeker van te zijn dat niemand in jouw naam zou verkopen hebben we er een controle op gezet. Deze controle doen we aan de hand van jullie sociale media.

Je kan je designs uploaden via je dashboard. Dan moet je even wachten tot wij die goedkeuren.

Dit doe je door een account aan te maken. 

De bedoeling van het platform is voor de muzieksector te helpen. Naast artiesten zijn muziekorganisaties zeker ook welkom zoals clubs, eventorganisatoren, jeugdhuizen, cultuurhuizen, concertzalen, danscafés, discotheken etc. 

Uitbetalingen?

Je wordt telkens betaald in het begin van de maand.

We betalen de artiesten één keer per maand uit zodat je als artiest ook maar één factuur per maand aan je boekhouder moet geven. Via die weg hopen we dat je ook via die manier nog kosten ebspaard.

Vergeet zeker je bankrekeningnummer niet op te geven zodat we je kunnen uitbetalen. Verder hebben we ook je factuurgegevens nodig.

Marketing - meer verkopen?

Dit kan je binnenkort in onze blog lezen.

Dit kan je binnenkort in onze blog lezen.

SEO zorgt ervoor hoe hoog je staat op Google. Je SEO kan je instellen via je dashboard bij instellingen en vervolgens SEO. De titel is best je band met een slagzin. De metadescriptie is tekst die eronder staat en bestaat best uit 156 tekens. Meta keywords zijn de zoektermen die fans gebruiken om je terug te vinden.

Dit kan je binnenkort in onze blog lezen.

Hoe meer reclame je maakt hoe beter je verkoop zal zijn. Maak zeker gebruik van de sharebutton om alles gemakkelijk te delen. Verder tips zal je via mail kunnen ontvangen en op onze blog kunnen lezen. Probeer zeker al je SEO in te vullen.

Shopping Cart