Info

Hoe start je met merchandiseverkoop op Club Merch?

Wij laten artiesten focussen op hun muziek. Leuk toch?

Club Merch zit echt wel goed in elkaar. Wij combineren best of both worlds.  Jij, de geliefde artiest kan je focussen op wat je het liefste doet en dat is uiteraard veel muziek maken, terwijl wij ervoor zorgen dat je fans gemakkelijk toegang krijgen tot al je merchandise en er mooi modieus bijlopen. En daar verdien je dan nog ook extra geld mee! 

.Je maakt het design, kiest de merchandise en wij doen de rest. Wij nemen de verkoop, drukwerk en verzending van je over. 

Lees je dit als nieuwsgierige fan? Koop dan merchandise en steun zo  gemakkelijk je favoriete artiest of lokale held. 

Geen investering

Investeren in een stock of een eigen webshop is helemaal niet nodig en toch kan je meteen je eigen merchandise verkopen.

Geen extra administratie

Een transparante maandelijkse facturatie zorgt voor een vlotte uitbetaling en een minimum aan administratie- en boekhouderskosten.

Geen (stock)beheer

Je hoeft je geen zorgen te maken over de verzending of het stockeren van je merchandise.

Kortom: zorgeloze verkoop en...

.... winst vanaf 1 stuk voor 1 fan!

Club Merch uitgelegd in 6 eenvoudig stappen

1) Ons platform

Met Club Merch bieden we een gratis platform aan voor artiesten zodat jij gemakkelijk merchandise kunnen verkopen aan hun fans. 

2) Bestelling

Eenmaal een fan een bestelling heeft geplaatst bij je wordt dit doorgestuurd naar onze leverancier. Daarnaast krijgt je fan ook een bevestigingsmail.

3) Bedrukking

Wanneer onze leverancier de bestelling heeft ontvangen wordt deze dan bedrukt. Dit duurt twee tot zeven werkdagen.

4) Levering

Nadat de merchandise is bedrukt wordt deze verzonden naar je fan. Ook hier zal de fan dan een e-mail ontvangen.

5) Dashboard

Als artiest kan je op je dashboard zien hoeveel verschillende stuks je verkocht hebt en besteld zijn. 

6) Uitbetaling

Je wordt telkens aan het begin van de maand uitbetaald. Ook deze info vind je terug op je dashboard.

FAQ - artiesten

Starten met verkopen van merch?

Een account kan je aanmaken via deze link. Dit is volledig gratis en bedoelt om artiesten en muziekorganisaties te helpen en te steunen.

Merchandise zorgt voor een mooi extra inkomen als artiest. Daarnaast zijn je fans ook een levend reclamebord voor je maar ook voor de fan zit er een voordeel. Je geeft ze namelijk een reden om te connecteren met elkaar. Hoe minder gekend de band hoe beter twee wildvreemde met de dezelfde bandshirt zullen connecteren.

Jij als artiest ontwerpt de merch en promoot deze. Wij regelen de bedrukking, verzending en administratie samen met onze leveranciers. U wordt maandelijks uitbetaald voor het aantal verkocht stuks.

Je inkomen via Club Merch hangt af van hoeveel je verkoopt. De prijzen vind je terug op de homepagina.

We zijn volop bezig met het aanbod uit te breiden en zullen je dan ook via mail op de hoogte houden van ons nieuw aanbod. 

Account instellingen

Je hebt een account nodig om merchandise te kunnen verkopen. Voor een product te kopen heb je geen account nodig.

Om er zeker van te zijn dat niemand in jouw naam zou verkopen hebben we er een controle op gezet. Deze controle doen we aan de hand van jullie sociale media.

Je kan je designs uploaden via je dashboard. Dan moet je even wachten tot wij die goedkeuren.

Dit doe je door een account aan te maken. 

Uitbetalingen?

Je wordt telkens betaald in het begin van de maand.

We betalen de artiesten één keer per maand uit zodat je als artiest ook maar één factuur per maand aan je boekhouder moet geven. Via die weg hopen we dat je ook via die manier nog kosten ebspaard.

Vergeet zeker je bankrekeningnummer niet op te geven zodat we je kunnen uitbetalen. Verder hebben we ook je factuurgegevens nodig.

Marketing - meer verkopen?

Dit kan je binnenkort in onze blog lezen.

Dit kan je binnenkort in onze blog lezen.

SEO zorgt ervoor hoe hoog je staat op Google. Je SEO kan je instellen via je dashboard bij instellingen en vervolgens SEO. De titel is best je band met een slagzin. De metadescriptie is tekst die eronder staat en bestaat best uit 156 tekens. Meta keywords zijn de zoektermen die fans gebruiken om je terug te vinden.

Dit kan je binnenkort in onze blog lezen.

Hoe meer reclame je maakt hoe beter je verkoop zal zijn. Maak zeker gebruik van de sharebutton om alles gemakkelijk te delen. Verder tips zal je via mail kunnen ontvangen en op onze blog kunnen lezen. Probeer zeker al je SEO in te vullen.

Shopping Cart